Η Εταιρεία |  Τομείς Δραστηριότητας | Διάρθρωση Γραφείου

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ  Η εταιρεία είναι αποκλειστικά εξειδικευμένη σε δομοστατικές μελέτες και καλύπτει όλο το φάσμα των έργων αυτού του είδους.

  Με την σημερινή μορφή υφίσταται από το 1990 και αποτελεί συνέχεια ατομικής, ιδρυθείσας το 1983 από τον Γιάννη Μαρνέρη.

  Με έντονη παρουσία σε ειδικές δομοστατικές μελέτες τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, η εταιρεία χαρακτηρίζεται από μεγάλη δραστηριότητα και δυναμισμό στους τομείς του ενδιαφέροντός της.


 Βασική φιλοσοφία της εταιρείας είναι η εμμονή στην ποιότητα ,η εμβάθυνση σε προβλήματα και αναζήτηση καινοτόμων λύσεων, μακριά από κάθε έννοια εμπορικής αντιμετώπισης.
    
   Επίσης μεγάλη σημασία δίνεται και στην διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρεία για το μέγιστο δυνατό διάστημα. Σημειώνεται ότι τα βασικά στελέχη είναι εντεταγμένα σε αυτή από την ίδρυσή της.

  Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001 από την TUV HELLAS με αριθμό Ε-0754/2007.

   Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και προγράμματα και είναι εξοικειωμένη με τους Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς Κανονισμούς.


Η εταιρεία είναι :

α) Εγγεγραμμένη στο μητρώο Γραφείων Μελετών (ΓΕΜ) με αριθμό πτυχίου 305, με την ανωτάτη τάξη πτυχίου Ε στην κατηγορία των στατικών μελετών (κατηγορία 08)

β) Εγγεγραμμένη στους ειδικούς πίνακες ΥΕΘΑ για ανάληψη έργων «ΝΑΤΟ- ΟΧΥΡΩΣΗ-ΑΠΟΡΡΗΤΑ» με αριθμό 3026

γ) Μέλος του Συνδέσμου των Ελληνικών Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ).

Η εταιρεία είναι εγκαταστημένη σε ιδιόκτητα γραφεία στο Ν. Ψυχικό,

Περικλέους 4
ΤΚ 15451
τηλ. 210 6721212
fax 210 6743508
e-mail: [email protected]
website: www.marneris.gr


   Ένας τομέας δραστηριότητας της εταιρείας στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, είναι εκείνος της ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού υπαρχόντων κτιρίων.
   Το 2004 κατοχυρώθηκε στον ιδρυτή της εταιρείας Γιάννη Μαρνέρη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 1004531 με θέμα «Πρόσθετα αρθρωτά συνδεόμενα αντισεισμικά τοιχώματα» (Π.ΑΡ.Σ.ΑΝ.Τ.), που αποτελεί την πρώτη μη καταστροφική (non destructive) μέθοδο ενίσχυσης κτιρίων εκ των έξω και χωρίς την διακοπή της λειτουργίας τους .   Τέλος σε συνεργασία με τις Εταιρείες- προμηθευτές εξειδικευμένων προιόντων, την Γερμανική GERB, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΡΓΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ και την DAMPTECH της Δανίας, η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται σε ειδικά αντισεισμικά θέματα, που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, όπως σεισμικές μονώσεις κτιρίων, αποσβεστήρες (dampers) και σημειακούς αποσβεστήρες μάζας (tune mass dampers).


07/2018
 • » Ο κ. Γιάννης Μαρνέρης συμμετείχε στο 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής τον Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε την πρωτότυπη εργασία του με θέμα “Application of the PARSANT method to a masonry building”. Πρόκειται για την εφαρμογή της μεθόδου σε κτίρια από φέροντες τοίχους, με μετατροπή των τοιχωμάτων ΠΑΡΣΑΝΤ σε στοιχεία απορρόφησης σεισμικής ενέργειας. Για τον σκοπό αυτό απαιτήθηκε η ανάπτυξη μίας συσκευής από ένα σύστημα γραναζιών, ονομαζόμενη M.H.D. (Magnifier of Horizontal Displacements), η οποία μεγεθύνει τις παραμορφώσεις του κτιρίου 5 φορές, πριν αυτές εφαρμοσθούν στα τοιχώματα ΠΑΡΣΑΝΤ.
 • » Το Γραφείο μας έχει πρόσφατα αναλάβει την στατική μελέτη του έργου ”Πλήρης ανακαίνιση του Τουριστικού συγκροτήματος ΑΣΤΕΡΙΑ στην Γλυφάδα”, εμβαδού περίπου 25.000 m2, με Εργοδότη την Εταιρία “Ναυσικά ΑΕ”. Γίνεται χρήση του προηγμένου συστήματος δόμησης M.P.S.P. (Modular Prefabricated Steel Panels), που αναπτύχθηκε από τον κ. Γιάννη Μαρνέρη.
 • » Το Γραφείο μας έχει πρόσφατα αναλάβει την στατική μελέτη του έργου ”Ξενοδοχειακό Συγκρότημα RITZ CARLTON στο νησί Perdo Conzalez στον Παναμά”, εμβαδού περίπου 20.000 m2, με Εργοδότη την Εταιρία “Don Bernardo Hotel SA”. Γίνεται χρήση του προηγμένου συστήματος δόμησης M.P.S.P. (Modular Prefabricated Steel Panels), που αναπτύχθηκε από τον κ. Γιάννη Μαρνέρη.
 • » Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου “ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της αίθουσας ολομέλειας ”, για λογαριασμό του Εργολήπτη “ΕΡΓΟΣΥΝ ΑΤΕ”
 • » Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη του έργου “Στατικός & Αντισεισμικός έλεγχος και μελέτη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού για την ολική ανακαίνιση της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου”, με Εργοδότη την Εταιρία ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, και κύριο του Έργου το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
 • » Εγκρίθηκε η προμελέτη του έργου “Στατικός & Αντισεισμικός έλεγχος και μελέτη Ενίσχυσης βιομηχανικού κτιρίου για μετατροπή του σε κέντρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων”, με Εργοδότη την Εταιρία ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ.
 • » Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη και εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του έργου “Νέο κτίριο R & D” εμβαδού 6.500 m2, από μεταλλικούς σύμμεικτους φορείς στην Άνοιξη Αττικής, της Εταιρίας “BIC VIOLEX SA”.
 • » Βρίσκεται σε εξέλιξη η επίβλεψη και το Project Management του φέροντα οργανισμού του Έργου “Διαρρύθμιση και αποκατάσταση διατηρητέου Αρχοντικού ΜΠΑΡΜΠΕΤΑ” στην Αγία Ευφημία Κεφαλλονιάς, που μελετήθηκε από το Γραφείο μας, ιδιοκτησίας Ν. Γερολυμάτου
 • » Ολοκληρώνεται η επίβλεψη και το Project Management του φέροντα οργανισμού του Έργου “Διαρρύθμιση και προσθήκη κατ’ επέκταση λίθινης κατοικίας” στην Ύδρα, που μελετήθηκε από το Γραφείο μας, ιδιοκτησίας F. Jeantet.
 • » Ξεκίνησε η επίβλεψη του έργου “Ενίσχυση του φέροντα οργανισμού του καταστήματος LIDL στην Δάφνη” με εφαρμογή της μεθόδου ΠΑΡΣΑΝΤ, που μελετήθηκε από το Γραφείο μας.
 • » Το Γραφείο μας συνεχίζει την εμβάθυνση σε θέματα “μη καταστροφικών μεθόδων” ενίσχυσης κτιρίων. Αναπτύσσονται μέθοδοι με χρήση, ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό των μεθόδων ΠΑΡΣΑΝΤ (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Γ. Μαρνέρη) και των “σεισμικών αποσβεστήρων” (seismic dampers). Η πρόσφατη ανάπτυξη των συσκευών “μεγέθυνσης των οριζόντιων παραμορφώσεων” των κτιρίων, όπως αυτές μεταφέρονται στα πρόσθετα μεταλλικά συστήματα δυσκαμψίας αποτελεί μία τομή στο θέμα αυτό σε διεθνές επίπεδο. Με την χρήση των συσκευών αυτών M.H.D. (Magnifier of Horizontal Deflections) η εφαρμογή των αποσβεστήρων γίνεται πιο αποτελεσματική και επί πλέον είναι δυνατή για πρώτη φορά η εφαρμογή τους σε κτίρια από φέροντες τοίχους, παρά το γεγονός ότι τα κτίρια αυτά εμφανίζουν πολύ μικρές οριζόντιες παραμορφώσεις.

  Οι μέθοδοι αυτοί εφαρμόζονται σε κτίρια με βλάβες, σε κτίρια για τα οποία αναζητείται η σεισμική τους αναβάθμιση, σε περιπτώσεις προσθηκών που δεν προβλέπονται από την αρχική μελέτη, σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσης κτιρίων με ανάγκη μεγαλύτερων φορτίων κλπ.